Monday, February 19, 2007

PM said Trade Melebihi rm 1 trillion... so what??

"PM telah mendabik dada berkali kali di dalam TV , media dan ucapan tentang trading melebehi RM 1 Triliion. Saya mengatakan SO WHAT?.. Adakah ini memberi apa apa manafaat pada rakyat. Jawabnya tidak. Kerajaan Dollah Badawi adalah kerajaan yang paling pekak dengan kesusahan rakyat bermula dari rintihan keluarga ISA , kepada kenaikan harga minyak , tarif eletrik , tidak membawa perasuah ke keadilan , TOL dan gagal menaikkan gaji kaki tangan kerajaan.

Itulah lah hakikatnya. Apa yang hendak di banggakan kalau semua services yang patut di beri percuma saperti jalan raya dan pendidikan di bebankan kepada rakyat dan kerajaan bermegah dengan trading billion ringgit. Sebenarnya kerajaan Dollah Badawi sekarang sedang mengamalkan kerajaan yang tidak bertanggungjawab yang tidak mahu sedikit pun menolong rakyat meringakan bebenan hidup.

Sekarang cuba lihat apa kah sumbangan kerajaan untuk meringankan bebanan rakyat. Jalan raya kena bayar, pendidikan kena bayar, semua aktiviti kerajaan di swasta .ini bermakna kerajaan tidak mahu pening kepala langsung untuk meringankan bebanan hidup rakyat.

Disamping melarikan diri dari tanggunjawab menolong rakyat , kerajaan juga menekan rakyat dari kebebasan akbar , media , pendidikan dan memberi pendapat. Tang paling jahat lagi ialah menggunakan SPR untuk terus menipu dalam pilihanraya , jentera penting yang boleh di manipulasi untuk memenangkan pilihanraya.

So the trading is rm 1 billion , our reply is SO WHAT. ? Pendapatan yang banyak biasanya akan memenuhi gedung duit kerajaan tetapi kerajaan adalah yang paling kedekut untuk menaikkan gaji pekerja mereka iaitu kakitangan kerajaaan yang hidup di ambang kemiskinan. Apakah RM 1 b kalau semua itu akan di bahagi kepada si keparat pencuri duit kerajaan melalui projek dan penyelewengan. Apakah rm 1 billion kalau biasiswa telah menjadi hutang sepanjang hidup. Apa kah i billion kalau bangsa sendiri merempat dan tidak mempunyai pekerjaan. Apakah 2 biliion kalau pemimpin di atas semua nya tuli dan pekak." Viva La UMNO...

No comments: